Plantje

Vrienden van het Strand


Word jij ook een Vriend van het Strand?

Help mee de broedvogels te beschermen op het strand en ontvang een gratis gepersonaliseerde hondenpenning!

Het broedseizoen is in volle gang! We vragen daarom extra aandacht voor vogels die broeden op het strand. Strandbroeders als de bontbekplevier en strandplevier staan helaas al een tijd onder druk in Nederland. Er broeden op dit moment slechts 300-380 broedparen van de bontbekplevier in ons land. Ze hebben rust en ruimte nodig om nesten op het strand te maken, eieren te leggen en hun jongen groot te brengen.

Wist je dat...

...een bontbekplevier een nestje maakt door een kuiltje in het zand te maken, bekleed met wat steentjes, schelpjes of plantenmateriaal? Daar leggen ze hun eieren in. Doordat bontbekplevieren nestjes maken op het kale zand, zijn ze extra kwetsbaar. Ook andere broedvogels, zoals de scholekster en standplevier staan onder druk. Het aantal broedparen de laatste 20 jaar is gehalveerd.

      
 

Loslopende honden zijn een grote bedreiging voor vogels die broeden op het strand. Ook honden die goed luisteren kunnen onbedoeld te dicht in de buurt komen van broedende vogels. De vogels schrikken en komen vaak niet meer terug naar hun nest, waardoor de jongen alleen blijven. We vragen daarom om honden aan de lijn te doen op de broedstranden tijdens het broedseizoen. 

Gepersonaliseerde hondenpenning 

Als vriend van het strand bieden wij je als bedankje voor het aanlijnen van jouw hond tijdens het broedseizoen een gratis gepersonaliseerde hondenpenning aan. Het broedseizoen loopt bijna tot zijn eind. De laatste hondenpenningen bestellen we in één keer tegelijk. Wil jij deze zomer nog een penning ontvangen? Vraag dan voor woensdag 1 september je hondenpenning aan door het formulier onderaan de pagina in te vullen en krijg hem gratis thuisbezorgd. Hopelijk tot snel op het strand! 

Vrienden van het Strand

Gepersonaliseerde hondenpenning aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in. Binnen enkele dagen nemen we contact met je op. 

* Velden met een * zijn verplicht