Ster krab

Volg een Groen Traineeship bij Het Groene Strand!

14 december 2020

Na een succesvolle eerste twee jaar, starten we eind februari 2021 met een nieuwe groep van bijna 200 jongeren en jongvolwassenen die zich in willen zetten voor natuur en milieu. Jongeren van 16-27 kunnen zich vanaf nu opgeven voor 15 groene en duurzame projecten verspreid over het land.

15 groene projecten voor en door trainees

De tien groene partnerorganisaties die hier aan meedoen (IVN Natuureducatie, VBNE, LandschappenNL, Milieudefensie, SoortenNL, Natuurmonumenten, GDO, The Rock Group, FAWAKA Nederland en NIVON / NIVON JONG)  hebben 15 leuke, nuttige leerzame projecten ontwikkeld, waar de jongeren vijf maanden, een dag in de week vrijwillig aan de slag gaan

Tijdens het traineeship krijgen deelnemers tussen de 16 en 27 jaar de ruimte om zich te ontplooien, een netwerk op te bouwen en bij te dragen aan een betere wereld. De jongeren zijn hands-on bezig en eindigen met een concreet resultaat: bijvoorbeeld door het opknappen van een natuurgebied, een campagne opzetten voor het klimaat of het organiseren van een voedselbosfestival Zo dragen ze op een unieke manier bij aan een beter milieu en mooiere natuur.

En wist je dat Het Groene Strand ook een Groen Traineeship 'Van zandwoestijn naar natuurfestijn! Zet je in voor meer natuur op het strand' aanbiedt? We willen de natuur en natuurbeleving weer haar plek teruggeven op het strand met jouw hulp! Dit willen we aanpakken door het huidige strandbeheer te veranderen, strandcommunities op te richten en rustplekken in te stellen voor vogels. Is dit iets voor jou?  Bekijk dan snel de volledige bescrhijving. Opgeven kan tot 19 februari, maar let op: vol=vol!

Volg een Groen Traineeship bij Het Groene Strand!

Verjonging organisatie

Na afronding van het Groen Traineeship ontvangen deelnemers een certificaat en een aanbevelingsbrief. Ook voor ons als groene organisaties is het nuttig. Niet alleen levert het een concreet resultaat op, wij leren van de frisse blik van jongeren en het draagt bij aan de verjonging van de organisatie. Het Groen Traineeship is onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd, het landelijke programma van de rijksoverheid om jongeren te betrekken bij de maatschappij.