Ster krab

Succesvolle Eerste Buitenworkshop Strandmonitoring in Wijk aan Zee!

22 februari 2024

De allereerste Buitenworkshop Strandmonitoring heeft plaats gevonden op 27 januari in Wijk aan Zee, en het was een dag vol ontdekkingen en enthousiasme!

Onder een stralende zon en een helderblauwe lucht verzamelden zich een groepje nieuwsgierige deelnemers, geïnspireerd door onze Strandmonitoring webinars. Deze bevlogen individuen uit regio Noord-Holland gingen aan de slag met de Groene Strand webapp én maakten kennis met de monitoringmethode van het Strandaanspoelsel Monitoring Project (SMP) van Stichting ANEMOON.

Van krabben, zeesterren en schelpdieren tot zelfs vissen en zeeanemonen - het strand lag bezaaid met fascinerende zeedieren. De deelnemers gaven hun waarnemingen door via de Groene Strand webapp, waarmee ze een waardevolle bijdrage leverden aan de strandmonitoring.

De Buitenworkshop Strandmonitoring werd afgesloten in een gezellig strandpaviljoen met een warm drankje. Uitgerust met zoekkaarten en boeken, identificeerden de deelnemers de laatste vondsten. Het enthousiasme voor strandmonitoring leefde voort, en er werden plannen gesmeed om deze waardevolle taak ook na de workshop voort te zetten. We hebben er weer belangrijke natuurbeschermers bij!

Wil jij je ook inzetten voor natuur op het strand en meedoen met strandmonitoring? Kijk dan eens naar de Groene Strand webapp of op de website van het Strandaanspoelsel Monitoring Project. Heb je nog vragen? Stuur dan een mailtje naar jvanbeinum@anemoon.org. Samen volgen we de ontwikkeling van natuur op de (Groene) stranden!

Succesvolle Eerste Buitenworkshop Strandmonitoring in Wijk aan Zee!