Ster krab

Buitenworkshop Strandmonitoring

7 mei 2024

Op zondag  19 mei 2024 van 12.15 – 15.15 uur organiseert Stichting ANEMOON een Buitenworkshop Strandmonitoring op het strand in Midsland aan Zee op Terschelling.

Wil je meer weten over de planten en dieren die leven en aanspoelen op het strand? Ben je benieuwd hoe je met jouw waarnemingen een steentje bij kan dragen aan natuurbescherming? Dan is deze Buitenworkshop Strandmonitoring iets voor jou!

Het natuurlijke aanspoelsel is de basis voor natuur op het strand. Het levert voedingsstoffen aan dieren en planten. Het aanspoelsel is een afspiegeling van wat er in de kustzone leeft. Zo kun je bijvoorbeeld aan de aangespoelde dieren en wieren zien hoe het gaat met organismen in zee. Neemt een soort toe of juist af? Waar en hoe leeft een soort? Met deze kennis kan de natuur beter beheerd en beschermd worden.

Ook jouw waarnemingen zijn daarbij van belang. In deze workshop leggen we je uit hoe jij kunt helpen. Je gaat met Stichting ANEMOON aan de slag met de Groene Strand webapp en maakt kennis met de monitoringmethode van het Strandaanspoelsel Monitoring Project (SMP).

Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers, dus meld je tijdig aan door te registreren via deze link: www.anemoon.org/doe-mee/agenda/buitenworkshop-strandmonitoring-terschelling

 

Buitenworkshop Strandmonitoring