Schelpen

Arie vertelt | Keukenhof in zee

Maak kennis met de Zeetulp

Afgelopen april waaide het vaak hard. De zee was toen onrustig. Als je dan op het strand was, waaide het schuim je om de oren. Ook onderwater merken planten en dieren wat van dat geweld. De zeebodem dicht aan de kust wordt op sommige plekken omgewoeld en allerlei dieren spoelen los. Een paar dagen na de storm kun je dan ook van alles vinden op het strand.

Zoals wel vaker liep ik rond bij Katwijk, op zoek naar bijzondere vondsten. Tot mijn verrassing zag ik een roze zeepok van zo’n vier centimeter hoog. Nu zijn zeepokken geen zeldzame verschijning, maar deze grotere roze zie je niet vaak. Er zijn meerdere soorten van, maar de zeepok die nu aanspoelde heet de Zeetulp. Als je de pok vergelijkt met een tulp zoals die in de Keukenhof groeit, zie je hoe ze op elkaar lijken!

Ga je ook op zoek naar verassingen op het strand? De Zeetulp kun je vinden in de vloedlijn, succes! Deel een foto van jouw vondst op Instagram met de #hetgroenestand.

OVER ARIE

Arie is vrijwilliger bij Stichting ANEMOON. Regelmatig komt hij bijzondere dingen tegen op het strand. In deze serie blogs neemt hij jullie mee in de wondere wereld van het strand. 

Arie vertelt | Keukenhof in zee