Vogels

Doe mee!

Meedoen als vrijwilliger 

Het Groene Strand is bezig met het opbouwen van een vrijwilligersnetwerk waarbij de vrijwilligers afval opruimen, aan voorlichting en preventie doen, via citizen science gegevens verzamelen door toegankelijk onderzoek naar het aanwezige strandleven en met belanghebbenden in overleg gaan. Ook helpen de vele vrijwilligers de broedstranden rustig te houden. Onze ambitie is om 20 strandcommunities op te richten en 200 kilometer strand te beheren als Groen Strand (inclusief plasticvrije strandpaviljoens).  

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen van het Groene Strand? Of ben je benieuwd wanneer de strandcommunities van start gaan en wil je ook meedoen? Bekijk onze agenda en schrijf je in voor de nieuwsbrief, zodat je de updates niet mist! 

Meedoen als bedrijf 

Op de groene stranden zoeken we graag de verbinding op met strandpaviljoens en andere ondernemingen op het strand. Natuur en beleving op het strand biedt namelijk veel kansen voor strandpaviljoens. Wat is er nu lekkerder dan na een opruimactie of educatieve activiteit te genieten van een kopje koffie met een mooi uitzicht! Dit kan heel goed op een plasticvrijterras. Op elk groen strand streven we naar minimaal één strandtent met een plastic vrij terras. Dat mogen er natuurlijk ook meer zijn! Als je daar interesse in hebt, neem gerust contact met ons op.

Meedoen als gemeente 

Heeft jouw gemeente nog geen Groen Strand wimpel maar je wilt wel graag meer aandacht en ruimte op uw stranden? Daar helpen we graag mee! Bekijk de contactgegevens van de aanspreekpunten in jouw provincie.

Meedoen als initiatief 

Het Groene Strand wil door het oprichten van strandcommunities niet alleen nieuwe initiatieven opzetten, maar ook bestaande vrijwilligersgroepen of initiatieven verbinden en ondersteunen. Samen kunnen we er dan voor zorgen dat het strand niet alleen maar schoon is, maar dat er daardoor ook ruimte voor natuur ontstaat. Samen bereiken we meer, daarom verkennen we graag hoe we beter samen kunnen werken om meer natuur, en aandacht daarvoor, op onze stranden te bereiken.

Meedoen als enthousiasteling 

Word jij enthousiast van dit project? Deel dan je enthousiasme met ons en laat zien wat jij doet om natuur haar plek terug te geven op het strand. Dit kan op de volgende manieren. Deel bijvoorbeeld foto's van je opruimactie of strandvondsten met ons op Instagram (@hetgroenestrand) met #hetgroenestrand. Of heb je iets bijzonders meegemaakt of gevonden op het strand. Mail ons en wie weet interviewen wij jou voor een artikel op onze website!  

Doe mee!