Plantje

Bingo mee!

Het Groene Strand is een samenwerking tussen LandschappenNL, Stichting Duinbehoud, IVN-natuureducatie, Stichting ANEMOON en de Vogelbescherming Nederland die natuur en natuurbeleving terug willen brengen op de Nederlandse stranden. De trainees van het Groene Strand hebben zich de afgelopen maanden ingezet voor ons project. Ze hebben onder andere mee gedacht hoe we strandbezoekers kunnen betrekken bij onze doelen. Hier hebben zij iets leuks op bedacht! Doormiddel van de Groene Strand bingokaart willen wij samen met hen jullie een stukje natuurbeleving aanbieden. Dus bingo je mee?

Wisten jullie namelijk dat aangespoeld wier en schelpdieren de basis vormen van natuur op het strand. In dit wier leven tal van kleine diertjes zoals strandvlooien en bijzondere wiervliegen die op hun beurt weer vogels, zoals strandlopers, steenlopers, scholeksters en rosse grutto’s aantrekken. Ook nieuwsgierig geworden? Klik op één van de onderstaande bingo onderwerpen voor meer feitjes en maak kans op toffe prijzen! 

Download hier de bingokaart!
Werkt de klikbare pdf niet op je mobiel? Sla hem dan op als bestand of in je notities. Dan werken de knoppen wel.

Kans maken op een prijs?

Kleine speler: 
Tag @hetgroenestrand en @hetgroenestrandjongeren op Instagram en loot mee voor o.a. gratis koffie bij een strandpaviljoen, een biertje en vogelhuisje van Bird Brewery.

Grote speler: 
Ga op zoek naar de onderwerpen op de bingokaart. Iets gevonden? Streep het af en maak een foto. Bij een volle bingo kaart (of bijna vol ;)) kun je foto's naar groenestrandjongeren@gmail.com sturen om kans te maken op o.a. een surfles of excursie!

Mooiste plaatje:
Mooie foto gemaakt van één van de onderwerpen op de bingokaart? Stuur hem op naar groenestrandjongeren@gmail.com om kans te maken op o.a. een duinsafari en een vogelboek!

Deadline 20 juni!

In de week van 21-06/27-06 worden de winnaars bekend gemaakt via het instagram account van @hetgroenestrandjongeren!