Plantje

STRAND SCHOONMAAK ACTIES OP TEXEL

1 juni 2022 - 31 december 2022


WAAROM?

Op een schoon strand is ruimte voor mensen èn dieren. Vogels kunnen voedsel zoeken, wij zandkastelen bouwen. Vogels kunnen broeden, wij door de branding slenteren. Om de natuurbeleving te vergroten, willen we meer natuur (terug)brengen op het strand. Natuur die er altijd al was, maar nu onder druk staat. In plukken wier leeft meer dan je denkt! Díe laten we dus liggen als we het afval (aangespoeld of achtergelaten) opruimen. Door op te ruimen voorkomen we dat bijvoorbeeld plastic (juist die héle kleine stukjes!) weer in zee terecht komt of, nog vervelender, door vogels als voedsel worden gezien. Daar kunnen we wel wat hulp bij gebruiken, want een schoon strand is belangrijk voor alles en iedereen die op het strand komt!

WANNEER EN WAAR?

Op Texel werkt het Groene Strand samen met Texel Plastic Vrij. Zij organiseren strand schoonmaak acties op het eiland. Zij regelen zakken om het vuil in te doen.
Je kan elke eerste zaterdag van de maand mee met hen mee helpen. Aanmelden kan via de facebookpagina van Plastic Vrij Texel: Beach Clean Up | Texel Plastic Vrij en dan doorklikken naar de facebookpagina.

NODIG

  • Trek goede (strand)schoenen en eventueel regenkleding aan.
  • Iets te drinken en/of te eten.

Houd de weersverwachting en de facebookpagina in de gaten want in het geval van extreem weer kunnen we het afblazen.