Plantje

Steenkeer-excursie Kattendijke

6 november 2021

Ga mee op excursie naar Kattendijke in Zeeland. Wist je dat er veel zeedieren en wieren te ontdekken zijn in het getijdengebied, het gebied tussen eb en vloed? Daar gaan we naar op zoek! 

Stenen keren

Zeewieren en dieren als slakken, mosselen en oesters zitten bovenop stenen, maar veel zeedieren verbergen zich daar liever onder vanwege roofvijanden of omdat ze niet in de volle zon willen zitten. Daarom gaan we tijdens de excursie stenen keren om te zien wat zich daaronder allemaal verbergt, zoals krabbetjes, visjes, zeeanemonen, wormen, sponzen en (misschien heb je daar nog nooit van gehoord) zakpijpen en mosdiertjes.

Wil je mee op steenkeer-excursie? Je bent van harte welkom! Je hoeft geen parate kennis te hebben. Die willen we je juist bijbrengen. We smijten niet met allerlei termen en doen we dat toch, dan leggen we ze meteen uit. Onze excursies zijn altijd gezellig en er moet niets! Deelname is gratis.

Nodig

  • Laarzen (of als je dat hebt een waadpak)
  • Stevige werkhandschoenen (om stenen te keren)
  • Afhankelijk van het weer: regenkleding en warme kleding 

Aanvang

We verzamelen om 8.15 uur op Oude Zeedijk, Kattendijke
Afhankelijk van de vondsten en het weer duurt de excursie in totaal circa 3 tot 4 uur. 

Aanmelden of vragen?

Vanwege het weer is het belangrijk dat je je uiterlijk een dag van tevoren aanmeldt! Heb je vragen of wil je je aanmelden voor de steenkeer-excursie? Mail dan naar Mick Otten.

Foto: Mick Otten