Plantje

Opruimactie in Camperduin

2 januari 2023 - 28 december 2023

Op een schoon strand is ruimte voor mensen èn dieren. Vogels kunnen voedsel zoeken, wij zandkastelen bouwen. Vogels kunnen broeden, wij door de branding slenteren. Om de natuurbeleving te vergroten, willen we meer natuur (terug)brengen op het strand. Natuur die er altijd al was, maar nu onder druk staat. In plukken wier leeft meer dan je denkt! Díe laten we dus liggen als we het afval, aangespoeld of achtergelaten, gaan opruimen. Hierdoor voorkomen we dat het (weer) in zee terecht komt of, nog vervelender, door vogels als voedsel wordt gezien. Daar kunnen we wel wat hulp bij gebruiken, want een schoon strand is belangrijk voor alles en iedereen die op het strand komt. Ontdek gelijk wat wat er aan natuur te zien is op het strand, verbaas je over je vondsten.

 

Wanneer?

Elke 1e zondagochtend van de maand zijn er vrijwilligers actief op het Natuurstrand van Camperduin. We verzamelen om 11.00 uur bij Strandpaviljoen Struin, Heereweg 407, 1871 GL Schoorl (Camperduin). Doe mee en meld je aan!

Aanmelden

Aanmelden graag maar hoeft niet! Bij aanmelding via het formulier hieronder weten we dat je komt en kunnen we je berichten bij eventuele wijzigingen, zoals het niet doorgaan bij slecht weer. 

Nodig

Wij zorgen voor vuilknijpers en jutzakken. Zorg zelf voor goede (strand)schoenen, goede (regen)kleding, iets te drinken/eten. Hou je mailbox een dag van tevoren goed in de gaten, want bij extreem weer kunnen we het afblazen.

Afval opruimen in Camperduin

Afval opruimen in Camperduin

Meld je aan voor de opruimactie!

Als je vragen hebt over je gegevens, lees dan ons privacy statement.

* Velden met een * zijn verplicht