Plantje

Ontdek het strand met de Groene Strand expeditie op Texel

4 mei 2024 - 15 augustus 2024

Ontdek het strand met de Groene strand expedities!

Op het strand valt zoveel meer te ontdekken dan alleen het zand! De Texelse Groene strand gids Sabien Bosman kan je alles vertellen over de wondere wereld van het leven op het strand, de duinen en in de zee! Sabien Bosman is als groene strand expeditieleiders opgeleid om op de stranden van Texel Groene strand expedities te geven. Iedereen die mee op ontdekking wil is welkom om het strandavontuur aan te gaan!

Het Groene strand is een landelijk project met twee doelen: ruimte voor natuur creëren op het strand en het verhaal van natuur op het strand vertellen. Het strand lijkt alleen maar uit zand te bestaan, maar onder en in het zand leven vele miljoenen beestjes. Wist je dat er onder je strandlaken zo’n 8 miljoen beestjes hun plekje hebben? Ook vogels horen bij het strand. Door de toenemende recreatie is het te druk geworden om te kunnen broeden. Daarom zijn er op Texel meerdere broedstranden afgezet. Door deze broedstranden lukt het om de populaties van strandbroeders weer te laten toenemen.

Een ander interessant fenomeen: het voedsel op het strand komt uit de zee. Met vloed spoelt het aan op het strand en het is elke keer maar afwachten wat er aanspoelt aan wieren en andere zaken. Het maakt het strand tot een dynamisch en bijzonder ecosysteem waar menig bezoeker in onwetendheid ontspant. Zaak dus om op expeditie te gaan met één van deze zeer enthousiaste Groene strandgidsen!

Aanmelden en meer informatie: Ontdek het strand met de Groene strand expedities! - VVV Texel

Let op: voor deze excursie geldt een minimaal aantal deelnemers. Bij te weinig deelnemers of slecht weer hoor je de avond van te voren of de excursie kan plaatsvinden.

Tijden: kijk in de kalender voor de data. Het startpunt voor deze excursie is bij Paal 9. Kosten: volwassenen € 17,- / kinderen € 15,- (kinderen vanaf 7 jaar).

Tickets zijn verkrijgbaar, klik op ‘Bekijk tijden’ om te boeken. Lukt dit niet? Bel dan even +31222 314 741 of kom langs in de winkel van VVV Texel.

Dag Starttijd Startlocatie
Donderdag 18 juli 10:30 Paal 9
Zondag 21 juli 14:30 Paal 9
Zondag 28 juli 08:00 Paal 9
Zondag 11 augustus 08:00 Paal 9
Donderdag 15 augustus 09:00 Paal 9

 

Groene Strand Expeditie Texel
Doe mee!

Wil je ook iets doen voor Het Groene Strand? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van Het Groene Strand. 

Doe mee!
Groene Strand zoekkaart
Groene Strand zoekkaart

Heb jij weleens gehoord van knotswier? Of een heremietkreeft gezien? Ontdek de verschillende planten en dieren die leven op het strand met de nieuwe zoekkaart van het Groene Strand! Neem de zoekkaart mee als je op het strand bent, op open deze op je telefoon of tablet en vink de verschillende soorten af.