Plantje

Strandexpeditie Het Groene Strand van Oranjezon

1 januari 2024 - 31 december 2024

Strandexpedities ‘Het Groene Strand’ van Oranjezon 

 

Het Groene Strand bij Oranjezon is een uniek natuurgebied vol bijzondere dieren en planten die alleen op het strand te vinden zijn. Enthousiaste leden van de Rotary Club Walcheren gidsen tijdens deze expeditie en vertellen over deze ‘strandbewoners’. Tegelijkertijd ruimen we het strand op.

 

Tijdens het opruimen/jutten laten we natuurlijk materiaal liggen terwijl we het niet-natuurlijk afval opruimen. De natuurlijke materialen zitten vol voedsel en zijn belangrijk voor vogels die op het strand leven en broeden. Zo help je mee om de natuur weer een plekje te geven op het strand terwijl je ook wat leert over het leven op het strand en de effecten van vervuiling.

Strandexpedities 2024

Voor de expeditie spreken we af bij Strandwachtpost Oostkapelle tegenover strandpaviljoen de Piraat. Vanaf de parkeerplaats is dat ongeveer 10 minuten lopen.

Vrijdag 14 jun 10:00-13:00

Vrijdag

26 jul

10:00-13:00

Donderdag

8 aug

n.t.b. Boskalis Beach Cleanup

Zaterdag

21 sep

10:00-13:00

Woensdag

23 okt

09:00-12:00

Zaterdag 2 nov 10:00-13:00
Vrijdag 27 dec 12:00-15:00


Praktische informatie 

De strandexpedities duren ongeveer 3 uur. Voor de expeditie spreken we af bij Strandwachtpost Oostkapelle tegenover strandpaviljoen de Piraat. Vanaf de parkeerplaats Duinweg 115 (Oostkapelle) is het ongeveer 10 minuten lopen. Zorg voor goede schoenen, eventueel wind- en regenkleding of zonbescherming, water en iets te eten.

 

Aanmelden 

Deelname aan deze unieke strandexpeditie is gratis. Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveer snel een plekje via: https://www.hetgroenestrand.nl/agenda. Voor vragen kunt u terecht bij Jan de Regt jsderegt@outlook.com. Hou de weersvoorspelling en je e-mailbox goed in de gaten, het kan zijn dat bij extreem weer de opruimactie wordt uitgesteld. Voor zeer dringende vragen kun je contact opnemen via telefoon: 06-53419595.

Deze strandexpeditie wordt uitgevoerd binnen het project Groene Strand in samenwerking met Rotary Club Walcheren, Strand Exploitatie Veere, Stichting Doe mee verlos de zee, Terra Maris en Het Zeeuwse Landschap. 

Het Groene Strand Oranjezon is gerealiseerd in samenwerking met: Aloha Beach, Camping Oranjezon, Stichting Doe mee Verlos de Zee, Terra Maris, Aquarius, Zeecafé, Stichting Het Zeeuwse Landschap, Rotary Club Walcheren, DMP, Vogelwerkgroep Walcheren, Stichting Duinbehoud, Stichting ANEMOON, Strandwacht Veere, Stichting Strandexploitatie Veere, IVN en gemeente Veere.

Strandexpeditie Groene Strand Oranjezon

Strandexpeditie Groene Strand Oranjezon

Meld je aan voor een strandexpeditie! 

Als je vragen hebt over je gegevens, lees dan ons privacy statement.

* Velden met een * zijn verplicht